Personatges

La vaca Taca viu moltes aventures amb els seus amics de la muntanya. Primer va a l’escola de la xocolata desfeta; aprèn a fer nata muntada;  salva els seus amics,  ajuda el senyor Tardor a fer la seva feina i un dia munta una botiga de verdures i flors. I sempre acaba les seves aventures preparant xocolata desfeta per a tothom!

A l’estiu el núvol Ot té poca feina perquè no plou gaire; a la tardor deixa anar uns quants ruixats sobre els boscos, i a l’hivern aprèn a fer neu perquè els nens li ho han demanat com a regal de Nadal. Fins i tot té temps per divertir-se i anar a un concert amb els seus amics.

L’ elefant Celestí viu a la jungla amb els seus amics el tigre Valentí, la girafa Rita i l’hipopòtam Nicolau. Entre tots ajuden un mico que té por d’enfilar-se als arbres i descobreixen de qui és l’ ou que s’ha perdut.

El conillet Tinet perd la cartera el primer dia d’escola i quan la recupera s’hi troba per sorpresa un animalet. Un altre dia prepara un pastís de pastanaga amb la mare per celebrar l’aniversari de l’avi.

La granota Carlota viu als aiguamolls amb els seus amics: el gripau Pau, l’aranya Castanya, l’oca Alberta, la tortuga Valentina i molts més. Junts veuen passar les estacions de l’any i organitzen unes olimpíades molt divertides.

L’elefanta Samanta viu molt feliç a la selva. Li agrada tant que se’n va d’excursió per descobrir tot el que l’envolta. Un dia agafa el tren per fer el seu primer viatge a la ciutat.

L‘arbre Jan és molt feliç perquè cada dia li surt una fulla nova. És tan presumit que no deixa que ningú s’hi acosti: té por que li facin malbé les fulles.

La vaca Clara, l’ovella Clàudia i la cabreta Carme són molt amigues, però no són felices a la granja del senyor Llop. Per això, decideixen preparar un pla per fugir de la granja.

La Mariona vol enamorar-se, però està trista perquè creu que ningú no es fixa en ella. A més, somia enun príncep simpàtic, valent i ben plantat.

El ratolí Martí vol dormir però el seu company d’habitació, el Cotonet, fa el ronso i no para de proposar jocs. La mare els ajuda a trobar el camí per anar a fer nones.

A l’ aneguet Benet li agrada molt que li facin fotografies. Sovint mira el seu àlbum i un dia s’adona que hi ha una pàgina en blanc. Llavors demana a tots els seus amics que l’ajudin a trobar la foto que hi falta.

El Pep és un pit-roig petit que vol aprendre a volar. Ho aconsegueix
amb esforç i moltes ganes i, cel enllà, descobreix un nou món.

La lluna Bruna i el seu amic, el coet Jordiet, volen a una petita illa enmig del mar tot escapant-se de la pluja. Junts es banyen i es relaxen, perquè les llunes també necessiten fer vacances de tant en tant!

En Bru és un cavall una mica maldestra. A la granja ha arribat una heuga, la Blanca. Què haurà de fer per arribar a ser el seu amic?

La gallina Caterina és una molt bona llibretera. Sap recomanar els millors llibres als seus clients.