Autors

Francesco Altan

Francesco Altan va néixer a Treviso l’any 1942. Va estudiar arquitectura a Venècia, però la seva vida professional va canviar quan va néixer la seva filla Kika. Va començar a escriure contes quan la Kika tenia tres anys i des d’aquell moment no ha parat. A més de llibres per a nens, escriu i dibuixa histories animades per a adults i és un important guionista italià.

Ha il·lustrat diverses obres de Gianni Rodari, entre les que destaquen Jocs de fantasia, Contes per telèfon i Contes escrits a màquina.

La Samanta agafa el tren, La Samanta fa una volta, El Tinet va a l’escola,  El Tinet va a veure l’avi, El pit-roig Pep i El pit-roig Pep i la neu són els seus títols a la col·lecció Primeres pàgines de Castellnou Infantil i Juvenil.

Nicoletta Costa


Nicoletta Costa va néixer el 1953 a Trieste, on hi viu i treballa. Graduada en Arquitectura a la universitat de Venècia l’any 1978, ha dedicat la seva vida a escriure i il·lustrar llibres infantils. Amb només dotze anys, va demostrar en un concurs el seu talent en el món de la il·lustració amb un estil senzill que estimula l’aprenentatge dels més petits. Més informació a www.nicolettacosta.it.

Ha guanyat nombrosos premis, entre els que destaquen la Ploma d’Or de Belgrad l’any 1988 i el premi Andersen l’any 1994 al millor il·lustrador.

Les seves obres a la col·lecció Primeres pàgines de Castellnou Infantil i Juvenil són L’arbre Jan, L’arbre presumit, El núvol Ot, El núvol Ot i la neu i Un concert per al núvol Ot, La lluna Bruna fa vacances, L’arbre Jan i la primavera i La gallina Caterina.

Agostino Traini

Agostino Traini va néixer a Roma l’any 1961. Autor de llibres il·lustrats per a nens, ha publicat les seves obres a Itàlia i a Alemanya.

El realisme màgic, la ironia, la consciència ecològica i un humor brillant caracteritzen la seva narrativa. El seu text juga amb les magnífiques il·lustracions dels seus personatges, tot creant un excepcional marc narratiu. Més informació a www.agostinotraini.com.

La vaca Taca, La vaca Taca i la nata muntada, La vaca Taca i la tardor, La vaca Taca i la tempesta de neu, i La vaca Taca fa de pagesa són els seus títols a la col·lecció Primeres pàgines de Castellnou Infantil i Juvenil.

vigniale

Silvia Vignale

Silvia Vignale és una gran il·lustradora dedicada principalment a l’edició per a nens. En els seus inicis professionals, va treballar durant diversos anys en la revista suïssa Yakar i, actualment, treballa per a diverses editorials a Itàlia i a l’estranger.
L’any 1993 va guanyar el premi d’UNICEF al millor il·lustradors de l’any a la Fira del Llibre per a Infants de Bolonya. Al 1996 va aconseguir una Menció d’honor a “Il·ustradors”, el premi nacional de la ciutat Verbania. Més informació a www.vignaleillustrator.com.

A la col·lecció Primeres pàgines de Castellnou Infantil i Juvenil té quatre llibres: Les olimpíades als aiguamolls, Bona nit, Cotonet!, Les estacions als aiguamolls i La Mariona s’enamora.

Febe Sillani

Febe Sillani

Febe Sillani viu i treballa a Trieste. Es va graduar a l’Institut Estatal d’Art i va viure a Londres durant alguns anys. A la ciutat britànica va treballar en l’àmbit de l’animació fílmica i no va ser fins l’any 1987 quan va començar la seva carrera com a il·lustradora infantil. Ha il·lustrat infinitat de llibres i, fins i tot, és l’autora de diverses obres. El seus llibres han estat publicats a Itàlia, Japó, Xina, Corea i Espanya. A més, Febe Sillani realitza tallers d’il·lustració en escoles i ensenya als nens a gaudir i divertir-se amb el dibuix. Més informació a febesillani.blogspot.com.

Celestí, Celestí i el mico, i El Celestí va al circ són els títols de Febe Sillani de Primeres pàgines.

foto_bolaffio

Raffaella Bolaffi

Raffaella Bolaffio va néixer a Trieste l’any 1977. Després d’assistir a l’Institut d’Art a la seva ciutat, es va graduar de l’Escola d’Art. Va començar a treballar com a il·lustradora i més tard es va convertir en col·laboradora de Nicoletta Costa treballant com a dissenyadora gràfica i maquetista. Va ser llavors quan va començar el seu treball en l’àmbit de la literatura infantil. A la feina tracta de conciliar les seves tres grans passions: el disseny, els llibres i els animals. Sent un gran estima pels cavalls, per això són els protagonistes d’algunes de les seves obres. Però no només aquests animals són protagonistes, ja que ovelles, vaques, pollastres i porcs es converteixen en els personatges principals d’algunes obres de Raffaella Bolaffio. Més informació a raffaellabolaffi o.blogspot.com.

La Clara, la Clàudia i la Carme, El Bru i la Blanca i El Bru i la Blanca van d’excursió al llac és el títol de la col·lecció Primeres pàgines de Raffaella Bolaffio.

Donatella Chiarenza

Donatella Chiarenza

Donatella Chiarenza va néixer a Gènova l’any 1964 i va cursar els seus estudis al Liceu Artístic Estatal Paul Klee de Gènova. Les seves dues passions, la il·lustració i els nens, l’han portat a participar en els cursos educatius CONFIE que es consideren d’una gran tasca pedagògica en els hospitals.

Durant més de 20 anys ha treballat com a autora de llibres i còmics per a nens i com a dissenyadora tèxtil. A més, ha publicat peces satíriques al diari de Gènova.

L’aneguet Benet és la seva obra a la col·lecció Primeres pàgines.

1 responses to “Autors

  1. soc en martí m,agradat molt el teu llibre el arbre presumit
    i els demes¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡.

    6 anys.
    Pd es el primer mail que faig

Deixa un comentari